GALA CLUBIS – Tineri Antreprenori Băcăuani

Centrul European pentru Strategii Durabile a obţinut (în cadrul licitaţiei de proiecte organizate de către DJST Bacău) finanţarea proiectului "GALA CLUBIS – Tineri Antreprenori Băcăuani".
Proiectul contribuie la sporirea creativității economice, identificând în rândul tinerilor din județul Bacău modele reale de antreprenoriat. Societatea are nevoie de astfel de modele, dar ca să fie acceptate de către societate, aceste modele trebuie să aibă o confirmare.
Astfel, pentru a se ancora în mijloacele reale de comunicare utilizate de către tinerii de astăzi, proiectul concepe o Gală a Tinerilor Antreprenori Băcăuani, în cadrul căreia tinerii (informați și atrași prin intermediul Facebook-ului) să-şi propună ei înşişi, dintre ei,modele de reuşită în antreprenoriat.

Băcăuanii, între 15 şi 35 de ani, vor intra în site-ul galei, se vor informa despre ce înseamnă antreprenoriat, vor putea face propuneri de tineri antreprenori de succes pe care îi vor putea vota în cadrul site-ului. Cei mai votaţi tineri antreprenori vor deveni astfel ”laureați ai Galei”. Totul se va realiza cu costuri minime, cu ajutorul Internetului.
În luna noiembrie 2015, laureații Galei se vor întalni cu voluntarii Clubul de Afaceri pentru Elevi și Tineri Clubis și cu alți tineri antreprenori sociali (conducători de ONG-uri de/pentru tineret) în cadrul unei ”mese rotunde” unde vor face schimb de experiență. La final va avea loc o prezentare publică festivă a laureaților Galei în prezența invitaților și a presei.