Cerc de Afaceri "Clubis Junior" (2015/2016)

Acest proiect a făcut ca,  în cadrul American Corner Bacău, să funcționeze, experimental, pe durata anului școlar 2015/2016, un Cerc de Afaceri adresat elevilor de gimnaziu. Conform proiectului,activitatea cercului va fi sprijinită în parteneriat de către Casa Corpului Didactic  și Centrul European pentru Strategii Durabile.
Prin parteneriat, Casa Copului Didactic Bacău s-a angajat să acorde spațiu și utilități necesare desfășurării activității Cercului de Afaceri ”Clubis Junior” iar Centrul European pentru Strategii Durabile s-a obligat să asigure programa, suportul de curs și cadrul didactic care să coordoneze cercul. Cadrul didactic, desemnat de către Centrul European pentru Strategii Durabile, lucrează în regim de voluntariat.
Deoarece proiectul este un experiment, pentru anul școlar 2015/2016 s-a organizat o singură grupă de copii în cadrul cercului (în regim de începători) cu care să se desfășoară săptămânal câte o ședință de două ore,  alocate consecutiv. Grupa experimentată, în regim de începători, cuprinde elevi din ciclul secundar al școlii generale.